Peikkotytön tarina alkaa tietenkin,  kuten kaikkien lasten tarinat yleensä. Kahden ihmisen suhteesta, Peikkotytön vanhemmilla oli taustalla jo muutaman vuoden kestänyt avoliitto. Mamma ja Pappa olivat tyytyväisiä suhteeseen ja suhde oli hyvällä vakaalla pohjalla. Pienistä peikoistakin oli puhuttu jonkin verran.  Koska suhde oli vakaa päätehtiin myös ehkäisystä luopua ja katsoa saapuuko sieltä jossain välissä pieni peikko perhettä ilostuttamaan. 

Aikaa kului reilu vuosi, kunnes Mamma rupesi ihmettelemään että nyt jotain puuttuu. Kuukautiset olivat jääneet pois, tietenkin ehkäisypillereistä luopuminen oli rytmin sekoittanut ja siihen uudelleen pääseminen oli ollut hieman haastavaa. Mutta jo hetken olivat kuukautiset olleet säännölliset. Nopeilla laskutoimituksella huomattiin että edellisistä kuukautisia oli jo 7 viikkoa aikaa. 

Mamma kuitenkin halusi saada varmuuden asiaan ja pyysi ystävää tuomaan testin, olihan olemassa myös mahdollisuus että stressin takia kuukautiset olisivat jääneet pois. Oli mammalla ollut myös muutoksia edellisissä papa-kokeissa. Testi tehtiin ja se näytti positiivista.  Koska mamma halusi olla varma teki hän myös toisen testin varmuuden vuoksi. Pappa sai tiedon kuvaviestillä työssä ollessaan. Molemmat vanhemmista olivat hieman hämmästyneitä mutta pohjimmiltaan iloisia.

Vaikka asiasta oli ollut puhetta ja ehkäisystä oli luovuttu pääsi siltikin asia yllättämään. Tietenkin loogisesti ajateltuna ei sen olisi pitänyt millään tavalla ketään yllättää, jos harrastaa sekä ilman ehkäisyä on raskaus erittäin todennäköinen seuraus.

Se ilta menikin asiaa sulatellessa ja miettiessä että mitäs nyt sitten. Seuraavana arkipäivänä otettiin yhteys neuvolaan ja varattiin aika. Jännitystä oli ilmassa. Muutaman viikon joutui odottamaan että asiaan tulisi täysi varmuus.

Lopulta asia oli varma, perheeseen oli tulossa pieni peikko. Mamma ja pappa olivat jo pieniä suunnitelmia asian suhteen tehneet ja hieman pähkäilleet tulevaisuutta. Seuraavana oli edessä kaikki raskauteen liittyvät tutkimukset ja vauvan tilan tarkistaminen..